Werking


Wat is isotoon?

Sportline® is een isotone sportdrank; dat wil zeggen dat de concentratie van mineralen en koolhydraten in evenwicht is met de stoffen in het bloed. Hierdoor kunnen het vocht en de energie optimaal worden opgenomen in het bloed. Een isotone sportdrank wordt dus snel door het lichaam opgenomen, en dankzij de dorstlessende werking is het zeer geschikt om tijdens of na fysieke inspanning te drinken. Een isotone sportdrank levert ongeveer 6 à 7 gram koolhydraten per 100ml.

Waarom Sportline® in blik?

Sportline® is verpakt in een handzaam aluminium blikje van 250ml. Een belangrijk voordeel hiervan is dat er geen conserveermiddelen en kleurstoffen aan het product zijn toegevoegd. Het product wordt door pasteurisatie langer houdbaar, hetgeen betekent dat er geen conserveerstoffen aan het product toegevoegd hoeven te worden. Dit is niet mogelijk met PET flessen, die kunnen namelijk niet verhit worden.


Koolhydraten
Koolhydraten (zetmeel en suikers) zijn vooral van belang als energiebron. Ze leveren energie die nodig is voor alle lichaamsprocessen en dienen als brandstof voor de hersenen. Een gram koolhydraten levert 4 kCal (17kj). In een uitgebalanceerde voeding leveren koolhydraten minstens 40% van de hoeveelheid energie die een mens dagelijks nodig heeft.

Natuurlijk mineraalwater
Water levert geen energie maar is van belang bij het vervoer van stoffen door het lichaam en bij de uitscheiding van afvalstoffen. Ook speelt het een rol bij het regelen van de lichaamstemperatuur.


Mineralen
Net als vitamines behoren de meeste mineralen tot de zogenoemde essentiële voedingsstoffen, wat wil zeggen dat ze onmisbaar zijn voor het lichaam. Ze zijn bijvoorbeeld van belang als bouwstof of als onderdeel van stofwisselingsreacties. Zo zijn ze van belang bij de groei en de ontwikkeling van de mens. Het lichaam kan ze niet zelf maken. Ze moeten dus via het eten worden opgenomen. De meeste mineralen komen in kleine hoeveelheiding in onze voeding voor. De menselijke behoefte varieert van honderden milligrammen tot enkele grammen per dag. Het gaat daarbij om calcium, chloor, fosfor, kalium, magnesium en natrium.


Vitamine C
Vitamine C of ascorbinezuur is veruit de meest bekende vitamine. Deze vitamine is oplosbaar in water en is betrokken bij een groot aantal processen in het lichaam. Vitamine C is onder meer nodig voor de vorming van bindweefsel en deze zorgt voor een goede wondgenezing. Verder zorgt vitamine C ervoor dat ijzer uit de voeding beter wordt opgenomen en speelt het een belangrijke rol bij het instandhouden van de weerstand.